Volg je ons al?

1. Basisgereedschap voor je nieuwe huis

Een goed gevulde gereedschapskist is onmisbaar, ja echt! Onder basisgereedschap verstaan we gereedschap zoals een hamer, schroevendraaiers, een waterpas, en een meetlint. Deze horen standaard in je kist te zitten. Maar, wat zit er precies in een gereedschapskist? Behalve de bovengenoemde items is bijvoorbeeld een combinatietang, stanleymes en inbussleutels ook handig om altijd bij de hand te hebben.

2. Elektrisch gereedschap

Voor grotere projecten heb je vaak zwaarder gereedschap nodig. Denk hierbij aan een boormachine of schuurmachine. Afhankelijk van de klus kan het ook verstandig zijn om een decoupeerzaag of cirkelzaag toe te voegen aan je lijst van essentiële gereedschappen voor als je gaat klussen in je nieuwe stekkie. Deze kan je eventueel ook huren. Deze soorten gereedschap maken het werk een stuk makkelijker en sneller.

3. Verf- en schildersbenodigdheden

Heb je plannen om je muren van een nieuw kleurtje te voorzien? Dan kunnen rollers, kwasten, een verfbakje en afplaktape niet ontbreken. Vergeet niet een grondzeil neer te leggen om je vloeren te beschermen, want voordat je het weet zit je nieuwe laminaatvloer onder de verfspetters. 

4. Stevige ladder of trap

Een stevige ladder is een absolute musthave, zeker als je van plan bent de nodige lijsten op te hangen en plafonds te schilderen. Maar ook als je de heg wilt snoeien in je nieuwe tuin. Met een stevige ladder kun je makkelijk de hoogte in.

5. Veiligheidsuitrusting

Klussen kan de nodige wondjes, spierpijn en andere pijntjes met zich meebrengen. Zeker als je met zware of scherpe voorwerpen werkt is het uitkijken. Bescherm jezelf daarom goed met bijvoorbeeld werkhandschoenen, een veiligheidsbril en gehoorbescherming wanneer je met luidruchtig elektrisch gereedschap werkt. 

6. Bevestigingsmateriaal

Schroeven, spijkers, pluggen en tape; deze kleine items zijn onmisbaar als je aan de slag gaat met klussen. Zorg ervoor dat je altijd een variatie aan bevestigingsmateriaal in huis hebt. Wat extra handig is: neem een opbergbakje om alles georganiseerd te houden (voor zolang dat lukt dan).

7. Afdekfolie en afplaktape

Voordat je begint met klussen, wil je natuurlijk niet dat je nieuwe meubels of vloeren beschadigd raken. We vertelden al eerder over de verfspetters op de nieuwe vloer… Met afdekfolie en afplaktape voorkom je dit. Deze zijn ideaal voor het afplakken van ramen, deurposten en plinten tijdens het verven.

8. Handige opberg- en transportmiddelen

Tijdens het klussen in je nieuwe huis verzamel je snel veel materialen. Het gebruik van opbergboxen en een stevige gereedschapsgordel zorgt ervoor dat je alles gemakkelijk bij de hand hebt. Een steekwagen of transportkar kan ook van pas komen als je van plan bent grote objecten te verplaatsen.

9. Multifunctioneel gereedschap

Een multitool, zoals een alles-in-één gereedschap met verschillende opzetstukken, kan heel praktisch zijn. Het bespaart je tijd, omdat je niet steeds van gereedschap hoeft te wisselen. Van zagen tot schuren, met een multifunctionele tool kan je bijna alles. Handig om te hebben dus!

10. Planning en volgorde van klussen

Tot slot, bij het klussen in je nieuwe huis is het belangrijk om een goede planning te maken. Maar welke volgorde moet je aanhouden bij het opknappen van je huis? Begin altijd met de grotere klussen zoals schilderen, het leggen van de vloer of het plaatsen van nieuwe keukenkastjes. Daarna kun je overgaan naar de details zoals het ophangen van lampen of decoratie. Doe je het andersom dan kunnen er nog wel eens wat items beschadigd raken en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Veelgestelde vragen over klusbenodigdheden in een nieuw huis

 

Wat heb je nodig om te klussen in huis?

Je hebt basisgereedschap, elektrisch gereedschap, verfbenodigdheden en veiligheidsuitrusting nodig.

Wat neem je mee naar een nieuwe woning?

Naast gereedschap is het handig om afplaktape, afdekfolie, en bevestigingsmateriaal mee te nemen.

Wat is de juiste volgorde om een huis op te knappen?

Start met grote klussen zoals schilderen en vloer leggen, daarna afwerken en decoreren.

Wil je meer tips voor je verhuizing? Bekijk onze handige checklist verhuizen, of lees hoe je je nieuwe huis kunt inrichten in 7 stappen. Of lees over de kosten die komen kijken bij een verhuizing.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie