Volg je ons al?

Wat moet je doen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Als je nog in de voorbereidende fase bent, bekijk dan onze verhuischecklist om te zien wat je moet regelen. Van het inpakken van je spullen tot het inschakelen van een verhuisbedrijf, handig!

Wat moet je doen na een verhuizing?

En na je verhuizing, wat dan? Zodra je verhuisd bent, begint de volgende fase van het proces. Want ook dan zijn er nog genoeg klusjes te doen. Hieronder vind je een checklist van de belangrijkste zaken die je moet regelen na je verhuizing:

1. Adreswijzigingen doorgeven

Een van de eerste dingen die je moet doen, is je adres wijzigen bij diverse instanties en organisaties. Denk aan de gemeente, je werkgever, je bank en verzekeraars. Voor een gedetailleerde handleiding, bekijk onze blog over adreswijziging doorgeven in 3 stappen.

2. Stuur een ‘ik ben verhuisd’-kaartje

Laat vrienden en familie weten dat je verhuisd bent. Dit kun je doen door een persoonlijk kaartje te sturen met daarop je nieuwe adres. Hier zijn enkele ideeën voor je kaartje:

  • Ik ben verhuisd! Kom gezellig langs voor een kop koffie op ons nieuwe adres.

  • Nieuw huis, nieuw adres, nieuwe avonturen. Kom snel een kijkje nemen!

  • Wij zijn verhuisd! Ons nieuwe thuis is klaar om gedeeld te worden met vrienden en familie.

Meer interesse in een verhuiskaartje met humor? Lees onze blog vol grappige ideeën om je verhuizing aan te kondigen.

3. Controleer je internet- en tv-abonnementen

Zorg ervoor dat alle gas, water en elektriciteit goed zijn overgezet op je naam en dat alle nieuwe contracten kloppen. Controleer ook je internet- en tv-abonnementen om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt in je nieuwe woning. Tip: dit is ook hét moment om kritisch te zijn op welke abonnementen je allemaal hebt en of je ze wel allemaal gebruikt. Dit kan je een hoop besparen.

4. Check je rookmelders

Controleer of de rookmelders in je nieuwe huis ook daadwerkelijk werken. Zijn er helemaal geen rookmelders in huis? Dan is het slim deze te plaatsen.

5. Maak een checklist van reparaties en verbeteringen

We kennen het allemaal. Die ene klink die nog vervangen moet worden. Dat ene muurtje dat nog moet worden voorzien van een kleurtje. Doe je het niet meteen, dan gebeurt het vaak helemaal niet meer. Dé tip is dus om ook die laatste kleine reparaties aan te pakken. Maak een lijstje met dingen die je in je nog in je nieuwe huis wilt doen. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en prioriteiten te stellen. You got this!

6. Leer de buurt kennen

Het leuke aan verhuizing is het verkennen van een nieuwe buurt. En dus ook het verkennen van omliggende supermarkten, speeltuintjes en leuke restaurants en/of cafés. Maar ook je nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. Tip: de beste manier om je buurt te verkennen is door lekker veel te wandelen. Zo haal je die 10.000 stappen per dag ook meteen.

7. Vier je nieuwe huis

Bij een verhuizing hoort een housewarming. Nodig vrienden en familie uit voor een party om je nieuwe woning in te wijden en herinneringen te maken in je nieuwe thuis. Tip: combineer je ‘Ik ben verhuisd’-kaartje met een uitnodiging voor je housewarming. Twee vliegen in één klap.

8. Verhuizen met kinderen en/of huisdieren

Verhuis je met kinderen? Je wil er natuurlijk voor zorgen dat ze zich fijn voelen in hun nieuwe omgeving. Lees onze blog over verhuizen met kinderen voor tips. Vergeet ook je huisdieren niet en bekijk onze blog over verhuizen met huisdieren voor adviezen over hoe je hen kunt helpen wennen aan het nieuwe huis.

Veelgestelde vragen

Wat moet je doen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing moet je onder andere je adres wijzigen bij verschillende instanties, je vrienden en familie informeren, en zorgen dat je nutsvoorzieningen werken.

Ik ben verhuisd, wat moet ik regelen?

Regel het doorgeven van je adreswijziging aan instanties, informeer je netwerk, controleer je nutsvoorzieningen en abonnementen en zorg dat je de juiste verzekeringen hebt.

Ik ben verhuisd, waar moet ik mijn adres wijzigen?

Je moet je adres wijzigen bij de gemeente, je bank, je werkgever, je verzekeringsmaatschappijen en andere belangrijke instanties. Voor een stap-voor-stap gids, bekijk onze blog over adreswijziging doorgeven in 3 stappen.


Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie