Volg je ons al?

Bepaal hoeveel opslagruimte je nodig hebt 

Hoeveel opslag heb ik nodig voor mijn inboedel? Voordat je een inboedelopslag huurt, is het goed om te weten hoeveel ruimte je nodig hebt voor al je spullen. Hoe meer spullen, hoe meer opslagruimte je nodig hebt. Om een goede inschatting te kunnen maken is het slim het aantal dozen te tellen en daarnaast de lengte, breedte en hoogte van je dozen en meubels bij elkaar op te tellen. Vaak bieden opslagbedrijven verschillende maten opslagruimtes aan, van kleine units voor enkele dozen tot grote ruimtes voor complete inboedels. Weet je niet zeker hoeveel ruimte je nodig hebt? Overleg dan met het opslagbedrijf, zij kunnen vaak een goede inschatting maken en je helpen bij het kiezen van de juiste unit.

Kies de juiste plek voor het opslaan van jouw spullen

Er zijn verschillende manieren om je inboedel op te slaan. Je kan natuurlijk je tijdelijk je spullen bij familie neerzetten, maar in de meeste gevallen is dat geen optie en dus is het slim om inboedelopslag te huren. Dit kan een inboedelopslagcontainer zijn of een unit bij een verhuisbedrijf of andere plek waar ze opslag aanbieden. Iedere optie heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is een opslagcontainer vaak handig als je de spullen tijdelijk bij je huis wilt houden als je bezig bent met verbouwen, terwijl het opslaan van je spullen in een opslagruimte elders vaak handig is als je besluit te gaan reizen of in het buitenland te wonen. Kies de methode die het beste past bij jouw situatie.

Wat kost het om je spullen/je inboedel op te slaan? 

De kosten van het opslaan van je inboedel zijn afhankelijk van de grootte van de opslagruimte, de locatie en de duur van de opslag. Gemiddeld kun je rekenen op €50 tot €200 per maand voor een kleine tot middelgrote opslagunit. Opslagcontainers kunnen iets duurder zijn, maar hierin zitten vaak de verzekeringen en/of transportdienst bij inbegrepen. 

Wat kost een opslag bij een verhuisbedrijf? Verhuisbedrijven bieden vaak opslagdiensten aan als onderdeel van hun servicepakket. Dit kan handig zijn als je je inboedel tijdelijk wil opslaan tussen twee verhuizingen in. De kosten hiervan kunnen variëren, maar liggen vaak tussen de €100 en €250 per maand, afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de duur van de opslag. Het voordeel van opslag bij een verhuisbedrijf is dat zij vaak ook het transport kunnen regelen, wat het  natuurlijk extra gemakkelijk maakt. Lees hier onze tips voor het plannen van je verhuizing.

Je inboedelopslag verzekeren

Je inboedel is vaak waardevol en je wilt natuurlijk wel dat deze goed verzekerd is tijdens de opslagperiode. Veel opslagbedrijven bieden een verzekering aan, maar je kunt ook overwegen om je bestaande inboedelverzekering uit te breiden. Controleer altijd of de verzekering de volledige waarde van je spullen dekt en of er beperkingen zijn in de polis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat je inboedel veilig is.

Bereid je spullen goed voor op opslag

Voordat je je inboedel gaat opslaan, is het verstandig om je spullen goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat alles schoon en droog is om schimmel en schade te voorkomen. Gebruik stevige verhuisdozen en beschermende materialen zoals noppenfolie voor breekbare items. Label de dozen duidelijk, zodat je later gemakkelijk kunt terugvinden wat erin zit. Want na een tijdje - zeker als je gaat reizen of tijdelijk in het buitenland woont - heb je geen idee meer wat er in welke doos zit. 

Toegang tot je inboedel

Als je van plan bent om regelmatig spullen uit je opslag te halen of toe te voegen, is het goed om te weten of je 24/7 toegang hebt tot je inboedel. Sommige opslagunits zijn ieder uur van de dag toegankelijk, terwijl andere beperkte openingstijden hebben. Let hier dan ook goed op bij het kiezen van de locatie waar je besluit je spullen te gaan opslaan en zorg ervoor dat je spullen zo zijn ingepakt dat je gemakkelijk bij de belangrijkste items kunt. Dit scheelt je een hoop tijd.

Meer lezen over het huren van een verhuisbus? Of wil je tips voor het inrichten van je nieuwe stek? Deze 7 stappen helpen je op weg.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie