Volg je ons al?

Stap 1: Maak een moodboard

Voordat je begint met het inrichten van je huis, is het belangrijk om een plan te maken. Want welke stijl wil je in je nieuwe huis? Voor welke kleuren wil je gaan? Welke meubels vind je mooi? Het is goed om alvast na te denken over de stijl en het thema dat je wilt creëren. Blader bijvoorbeeld eens door interieurmagazines en websites om inspiratie op te doen voor je huis interieur. Pinterest is daarnaast ook een handige website waar je veel inspiratie op kan vinden. Maak een moodboard met kleuren, meubels en accessoires die je aanspreken. Ga je samenwonen? Laat ook je partner een moodboard maken en houd deze naast elkaar. Zo hebben jullie een mooi overzicht van wat jullie willen en kunnen jullie gezamenlijk een stijl kiezen.

Stap 2: Meet alles op

Voordat je nieuwe meubels aanschaft, is het handig om de afmetingen van je ruimtes te kennen. Zo weet je precies welke meubels je waar kwijt kan. Meet de lengte, breedte en hoogte van elke kamer. Noteer ook de afmetingen van deuren en ramen. Dit helpt je bij het kiezen van meubels die perfect passen en voorkomt verrassingen tijdens het plaatsen van je meubels.

Stap 3: Kies je meubels

Daarna is het tijd voor het leuke werk; het kiezen van nieuwe meubels. Op naar de woonboulevard en shoppen maar, want je weet inmiddels precies wat je zoekt. Een nieuwe bank, bed, kasten en ga zo maar door. Houd er rekening mee dat je op tijd je nieuwe meubels uitkiest, want vaak is er een lange leveringstijd. Vooral bij het kopen van een nieuwe bank of boxspring. Heb je extra opbergruimte nodig? Ga dan voor meubels met opbergruimte zodat je meer spullen kwijt kan. Denk zeker ook eens na over meubels in duurzame materialen, want het duurzaam inrichten van je huis brengt een hoop voordelen met zich mee. Lees hier wat je nog meer kunt doen om je huis duurzaam in te richten.

Stap 4: Verlichting is key

Goede verlichting kan een enorm verschil maken in de sfeer van je huis. Combineer verschillende soorten verlichting, zoals plafondlampen, vloerlampen en tafellampen, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Vergeet niet om ook functionele verlichting toe te voegen in werkruimtes zoals de keuken en de studeerkamer.

Stap 5: Kleuren en decoraties

Kleuren spelen een grote rol in het inrichten van je huis. Kies een kleurenpalet dat je mooi vindt en gebruik dit als basis voor je decoraties. Voeg persoonlijke accenten toe, zoals kunstwerken, foto's en souvenirs. Planten kunnen ook helpen om een frisse en levendige uitstraling aan je woning te geven.

Stap 6: Creëer opbergruimte

Een goed georganiseerd huis is een prettig huis. Zorg voor voldoende opbergruimte in elke kamer. Kasten, planken en manden kunnen helpen om spullen netjes op te bergen en rommel te voorkomen. Overweeg ook multifunctionele meubels, zoals een bed met lades eronder of een salontafel met opbergruimte.

Stap 7: Denk aan de details

De details maken het verschil bij het inrichten van je huis. Denk aan accessoires zoals kussens, vloerkleden en gordijnen. Deze items kunnen kleur en textuur toevoegen aan je interieur en het geheel samenbrengen. Experimenteer met verschillende combinaties om te zien wat het beste bij jouw stijl past.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een huis inrichten gemiddeld?

De kosten voor het inrichten van een huis variëren sterk en zijn afhankelijk van je budget en keuzes. Gemiddeld kun je rekenen op €5.000 tot €20.000 voor basisinrichting. Luxe meubels en decoraties kunnen dit bedrag aanzienlijk verhogen.

Waar moet je aan denken bij het inrichten van een huis?

Bij het inrichten van een huis moet je denken aan de functionaliteit, stijl en comfort. Maak een plan, meet je ruimtes op, kies passende meubels en verlichting, en voeg persoonlijke decoraties toe. Vergeet niet om voldoende opbergruimte te creëren.

Hoe creëer je gezelligheid in huis?

Gezelligheid creëer je door warme kleuren, comfortabele meubels en persoonlijke decoraties toe te voegen. Gebruik verschillende soorten verlichting voor een uitnodigende sfeer. Planten en textiel zoals kussens en dekens dragen ook bij aan een gezellig huis.

Hoe richt je je huis mooi in?

Een mooi ingericht huis begint met een goed plan en een duidelijk stijlconcept. Kies meubels die passen bij je smaak en functionaliteit. Combineer kleuren en texturen, en voeg persoonlijke accenten toe. Verlichting en accessoires zijn de finishing touch die je huis mooi en compleet maken.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie