Volg je ons al?

Kosten voor een verhuisbedrijf

Een van de grootste kostenposten bij een verhuizing is het inhuren van een verhuisbedrijf. De tarieven kunnen behoorlijk variëren afhankelijk van de omvang van jouw verhuizing, de afstand van A naar B en de extra diensten die je nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een verhuislift. Gemiddeld liggen de kosten voor een verhuisbedrijf tussen de €70 en €90 per uur. Voor een complete verhuizing, inclusief inpakservice, transport en uitladen, kun je rekening houden met een totaalbedrag tussen de €1.000 en €2.000. Het kan slim zijn om bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan te vragen. Vraag hier gemakkelijk een offerte aan bij verhuisbedrijven bij jou in de buurt.

Kosten voor verhuisdozen en andere inpakmaterialen

Naast de kosten voor het verhuisbedrijf, moet je ook rekening houden met kosten voor inpakmaterialen zoals dozen, tape en beschermende materialen voor al je breekbare spullen. Deze kosten worden vaak over het hoofd gezien, maar kunnen al snel oplopen, vooral als je veel spullen hebt. Sommige verhuisbedrijven bieden een inpakservice aan, maar dit brengt extra kosten met zich mee. Weeg dus af wat past binnen jouw budget.

Opslagkosten

Als je tijdelijk geen plek hebt voor al je spullen, kun je overwegen om een opslagruimte te huren. De kosten voor inboedelopslag variëren afhankelijk van de grootte van de opslagruimte en de duur van de huur. Gemiddeld kun je rekenen op €50 tot €150 per maand voor een kleine tot middelgrote opslagruimte.

Kosten voor transport

Als je ervoor kiest om zelf al je spullen te verhuizen, heb je waarschijnlijk een verhuiswagen nodig. De kosten voor het huren van een verhuisbus variëren afhankelijk van de grootte van de bus en voor hoelang je de bus wil huren. Een verhuisbusje huren kost gemiddeld tussen de €50 en €100 per dag, exclusief brandstof. Wil je weten waar je op moet letten bij het huren van een verhuisbus? Lees dan onze blog over het huren van een verhuisbus.

Verhuiskostenvergoeding WMO

In sommige situaties kom je mogelijk in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je verhuist vanwege sloop of renovatie van je woning of als je ziek bent en niet meer kunt wonen in je huidige woning. Als je op medische gronden moet verhuizen, kun je mogelijk een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De voorwaarden en hoogte van de vergoeding verschillen per gemeente.

De verhuiskostenvergoeding kan een deel van de kosten dekken, zoals de kosten voor het verhuisbedrijf, inpakmaterialen en eventuele andere kosten die je moet maken. Meer informatie over hoe het zit met het krijgen van een vergoeding voor jouw verhuizing? Lees hier alles over verhuiskostenvergoeding 2024.

Bijzondere bijstand voor verhuiskosten

Als je een laag inkomen hebt en de verhuiskosten niet zelf kunt betalen, kun je bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen voor jouw verhuiskostenvergoeding. Deze bijstand kan helpen om kosten te dekken die je normaal gesproken niet kunt betalen, zoals het inhuren van een verhuisbedrijf of het kopen van nieuwe meubels. Check zelf wat de regels zijn binnen jouw gemeente. 

Bekijk ook eens onze verhuischecklist om te zien waar je nog aan moet denken voordat je gaat verhuizen.

Vraag gratis 3 offertes aan

Vind hier de Erkende Verhuizer die bij jouw verhuizing past!

De 4 garanties van Erkende Verhuizers

Icon euro 1
Garantiecertificaat
(tot €100.000,- verzekerd)
Icon garantie 2
Verhuis- en aanbetalingsgarantie
Kwaliteitstandaarden 3
Opgeleid en
gecertificeerd personeel
Icon weegschaal 4
Recht op onafhankelijke geschillencommissie met nakomingsgarantie