CO2-neutraal verhuizen

Consumenten die CO2-neutraal willen verhuizen kunnen voortaan de CO2-uitstoot van hun verhuizing laten compenseren. De Organisatie voor Erkende Verhuizers biedt u voorafgaand aan uw verhuizing de mogelijkheid om deze compensatie op te nemen in de verhuisovereenkomst.

Een garantiecertificaat bij uw CO2-neutrale verhuizing
Bij iedere privéverhuizing krijgt u al een Garantiecertificaat, die u harde waarborgen biedt ten aanzien van nakoming en aanbetaling. Nieuw is dat u nu ook de keuze heeft om een Garantiecertificaat met CO2-compensatie af te nemen.

Gold Standard project
Bij de aanpak van CO2-uitstoot zetten Erkende Verhuizers in op compensatie, door een even grote hoeveelheid schone energie op te wekken in een Gold Standard-project (in 2003 mede opgericht door het Wereld Natuur Fonds). Gold Standard-projecten geven geregistreerde certificaten (‘credits’) uit op basis van de productie van duurzame energie. Hierdoor is het voor u mogelijk om de certificaten te traceren. Zo weet u zeker dat er ook daadwerkelijk een bepaalde hoeveelheid duurzame energie is opgewekt.

Wilt u meer weten over het energieproject waar uw compensatie in wordt geïnvesteerd? Ga dan naar de website van Groenbalans