Energiebesparingstips bij verhuizen.nl

Verminder sluipverbruik

De lampjes van de wasmachine, de oplader die u in het stopcontact laat zitten, de tv op stand-by en de router die 's nachts aanstaat; het zijn allemaal voorbeelden van sluipverbruik. Maar ook een afzuigkap en het ventilatiesysteem kosten energie als je ze niet gebruikt. Zet ze uit, zeker 's nachts.


Verlichting

Vervang je gloeilampen en halogeenlampen door ledlampen en doe het licht uit in ruimtes waar je niet bent, ook al is het maar voor even.


Verwarmingstips

Zet de verwarming 's nachts en als u weggaat op 15 graden, daarmee bespaart u gemiddeld 80 euro per jaar. Bij vloerverwarming is 17 of 18 graden voldoende, het opwarmen duurt anders te lang. 

Een andere tip die u geld kan besparen is, om tussendeuren in uw woning gesloten te houden. Afhankelijk van uw huis kan u dit een besparing van gemiddeld 190 euro per jaar opleveren. Natuurlijk moet u wel zorgen voor voldoende ventilatie, dit is hard nodig voor een goed leefklimaat en uw gezondheid.


Computer

Wist u dat een laptop energiezuiniger is dan een desktop? Maar verreweg het zuinigst is de tablet. 


Wasmachine en droger

Draai geen kleine wasjes draaien maar laad uw wasmachine vol dan hoeft u hem minder vaak te gebruiken. Heeft u een droger? Centrifugeer de was dan goed voordat je je kleren in de droger stopt, dit scheelt droogtijd. En kleding die u gaat strijken kunt u beter even drogen op een rek:  licht vochtige kleding strijkt een stuk makkelijker en je gebruikt zodoende de droger minder.