Gooi onnodige spullen weg vóór de verhuizing

Hoe meer onnodige en ongebruikte spullen u nu alvast weggooit, hoe minder u straks hoeft in te pakken, verhuizen, uitpakken en opruimen. Begin dus met een flinke opruimwoede en ontdoe uw huis van onnodige rommel vóór de verhuizing. Wees meedogenloos. Een jas die ‘oh zo leuk is’ maar die u al minstens een jaar niet hebt gedragen, een stoel waarop je eigenlijk niet meer kunt zitten of  oud, roestig tuingereedschap waar je niets meer mee kunt… Weg ermee!  Een grote zuivering vooraf scheelt aanzienlijk in de rest van het inpak- en verhuisproces.


Wat doe je met je oude kleding?

We hebben allemaal kleding die nog te mooi is om weg te gooien, maar die we eigenlijk nooit meer dragen. Zonde om allemaal mee te slepen en straks opnieuw in uw kast te hangen om weer alleen maar ruimte in beslag te nemen. Sorteer de kleding die w wilt doneren. Bijvoorbeeld aan het Leger des Heils, Stichting babyspullen of een instelling bij u in de buurt.

Naast kleding die we nooit meer dragen, hebben we ook allemaal in een enthousiaste bui wel eens sportartikelen of kampeerspullen gekocht die nu liggen te verstoffen in het rommelhok. Zo goed als nieuw, dus daar wilt u eigenlijk nog wel iets voor terug in plaats van het zomaar weg te geven. Zet het alvast apart en bedenk waar en hoe u het kunt verkopen. Denk daarbij ook eens aan een goed doel of de kringloopwinkel zodat u iemand anders er misschien nog een plezier mee kunt doen. Tegenwoordig hebben ook veel steden een facebookpagina waar bewoners spullen te koop kunnen aanbieden of het mededelingenbord van de supermarkt.