Een waterbed verhuizen, hoe gaat dat?
Een waterbed verhuizen is geen gemakkelijke klus. Allereerst moet het matras geleegd en vacuüm gepompt worden. Hiervoor kun je een waterpomp huren. Het leegpompen (en vullen) van het waterbed is specifiek werk, waarbij je rekening moet houden met diverse zorgvuldigheden. Na het leegpompen van het waterbed, dien je een krachtige pomp te gebruiken om het waterbed in het geheel vacuüm te trekken. Let hierbij op dat je een pomp aanschaft die speciaal voor waterbedden is gemaakt. Het koppelstuk dat je nodig hebt om aan de vulopening van het matras te bevestigen, wordt in de meeste gevallen bij een waterbed meegeleverd.
Vervolgens kun je het matras droogmaken en pas daarna dien je aan demontage van het bed te beginnen. Als je het bed namelijk verplaatst vóórdat het water is weggepompt, kunnen de stabilisatiematten uit balans raken. Een zorgvuldige aanpak is hierbij vereist, want herstel van de stabilisatiematten is niet mogelijk. Een schadepost van enkele duizenden euro’s is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Als je vragen hebt of het liever uit wil besteden, is er altijd wel een specialist die je hierbij het beste kan helpen.
Is het matras helemaal leeg en het bed gedemonteerd? Dan kun je het waterbed verhuizen naar de nieuwe locatie. Indien nodig kun je het matras hierbij voorzichtig oprollen of vouwen. Eenmaal aangekomen op de nieuwe locatie, kun je het bed voorzichtig weer opbouwen. Hierna kan het bed weer opnieuw gevuld worden met water.
Het opslaan van een waterbed
Soms kan het voorkomen dat je niet direct je waterbed naar de nieuwe locatie kunt verhuizen. Het is wel mogelijk om je waterbed op te slaan, maar je moet hiervoor wel op een aantal belangrijke punten letten. Zoals eerder is besproken moet je ervoor zorgen dat het waterbed helemaal leeg en vacuüm gezogen is. Als dit het geval is kun je het waterbed opbergen op een schone, droge en donkere plek. Voor een waterbed is het belangrijk dat dit een plek is die op kamertemperatuur is. Met deze voorzorgsmaatregelen verklein je de kans op schade aanzienlijk.
Verzekering
Schade aan je waterbed door de verhuizing, wil je natuurlijk voorkomen. Een waterbed is een erg kwetsbaar meubelstuk en reparatie- of vervangingskosten kunnen snel en hoog oplopen. Wil je zeker zijn dat zulke onverwachte kosten gedekt worden, dan adviseren we niet zelf aan de slag te gaan. Met de hulp van een ervaren Erkende Verhuizer kun je rekenen op een vakkundige en zorgvuldige aanpak én ben je standaard verzekerd tot €100.000. Wel zo fijn en geruststellend toch?
Zelf een waterbed verhuizen of een specialist inschakelen?
Je kunt ervoor kiezen zelf je waterbed te verhuizen om te besparen op verhuiskosten. Maar let wel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Een lekkage kan in de meeste gevallen nog gerepareerd worden, maar bij onherstelbare schade zit er niets anders op dan een nieuw waterbed aan te schaffen. Dit is doorgaans niet goedkoop en kost je weer onnodig duizenden euro’s. Bovendien is het legen, demonteren, veilig vervoeren en opnieuw opbouwen niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er voldoende Erkende Verhuizers met ervaring in de verhuizing van waterbedden. Zij kunnen de gehele verhuizing uit handen nemen en schakelen indien nodig een waterbed specialist in voor het legen en vullen.