Een vriezer verhuizen, waar moet je rekening mee houden?
Wanneer je nog nooit eerder een verhuizing van een vriezer hebt gedaan, is het logisch dat je niet precies weet waarmee je het beste kunt starten. Mag je een vriezer bijvoorbeeld liggend vervoeren en kun je een vriezer verhuizen zonder te ontdooien? Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een handig stappenplan met daarin de belangrijkste punten:
Stap 1: Maak de vriezer leeg
Haal de stekker uit de vriezer, zodat de vriezer al begint te ontdooien. Vervolgens kun je beginnen met het volledig leeghalen van de vriezer. Haal er ook echt alles uit, van brood en beleg tot bewaarde maaltijden en andere diepvriesproducten. Niet alleen om geen schuivende drinkwaren en etenswaren in de vriezer te krijgen tijdens het verplaatsen, maar ook zodat het een hoop gewicht scheelt. Dit maakt het sjouwen en vervoeren van je vriezer namelijk alleen maar makkelijker.
Tip: Weggooien is natuurlijk zonde, probeer daarom eens rond te vragen of je niet wat producten tijdelijk in de vriezer van familie, vrienden of de buren kwijt kunt. Of kijk een aantal weken van tevoren al wat er nog allemaal in de vriezer ligt zodat je het een voor een kunt opmaken.
Stap 2: Laat de vriezer ontdooien
Om het jezelf verder nog gemakkelijker te maken is het verstandig om de vriezer alvast helemaal te ontdooien. Controleer of de stekker uit het stopcontact is gehaald zodat er geen ijsvorming meer ontstaat. Zit er nog ijsvorming in de vriezer? Dan kun je het beste wachten tot het apparaat in het geheel ontdooid is. Vervolgens kun je het ijs het beste loskrabben met onscherpe voorwerpen. Als je een scherp voorwerp gebruikt, is er een kans dat de binnenkant van de vriezer beschadigd raakt. Dat wil je natuurlijk niet. Zodra de vriezer volledig ijsvrij is, kun je een sopje maken en de vriezer helemaal schoonmaken.
Stap 3: Zet losse onderdelen vast
Het is verstandig om loshangende kabels en stekkers vast te maken aan de vriezer met een stukje tape. Zo voorkom je dat er iemand overheen valt tijdens het tillen. Het is ook verstandig om de deuren en eventuele lades vast te zetten zodat deze er niet uit kunnen schuiven of de deur open kan klappen tijdens het vervoer. Heb je losse onderdelen? Bewaar deze dan in een doos. Zo zorg je ervoor dat je niets kunt verliezen en altijd alles bij elkaar hebt. Dit voorkomt problemen bij het opnieuw aanzetten van de vriezer na het verhuizen.
Stap 4: Zorg dat je de diepvries rechtop vervoert
Het is belangrijk dat de vriezer rechtop zet als je deze gaat verhuizen. Zo voorkom je dat er olie uit de compressor in de koelleidingen komt en schade veroorzaakt. Gebruik indien nodig steunmateriaal om de vriezer tijdens het vervoer stabiel te houden.
Stap 5: Zet de vriezer aan na de aangeraden wachttijd
Nadat de vriezer veilig op de plek van bestemming terecht is gekomen, mag je de vriezer nog niet direct aanzetten. Dit is dan ook een veel voorkomende vraag: hoelang moet een vriezer uit blijven staan na vervoer? In de meeste gevallen wordt er aangeraden om de vriezer in ieder geval een aantal uren tot een dag uit en rechtop te laten staan. Hoeveel tijd er exact wordt aangeraden, staat altijd in de handleiding van de desbetreffende vriezer aangegeven.
Laat je vriezer verhuizen door Verhuizen.nl
Wil je het verhuizen van je vriezer toch liever uit handen geven? Dat kan! Met de hulp van onze Erkende Verhuizers is deze klus in no-time geklaard. Vraag verschillende verhuisoffertes aan bij verhuisbedrijven bij jou in de buurt en vergelijk zo de verschillende prijzen en diensten. Dit maakt het een stuk makkelijker om een verhuisbedrijf te kiezen dat past bij jouw wensen. Gewoon gratis en vrijblijvend!