Uw bedrijf gaat verhuizen

Het verhuizen van een bedrijf, overheidsdienst of instelling is een ingrijpend en complex geheel en vergen een projectmatige benadering. Er wordt ingezet op vele terreinen: nieuwe locatie inrichten, verhuizen van de inventarissen, machines of speciale apparatuur, werkplekbeheer en inrichten, opslag van inventaris, archief problematiek, overdracht van de oude locatie, inrichten van de nieuwe locatie, de facilitaire dienstverlening invullen, verhuisteam opzetten etc. terwijl de business door moet gaan. De inzet van professionals is hierbij een vereiste. Een Erkende Verhuizer die als projectverhuizer zijn werk uitvoert, kent de specifieke invalshoeken en aandachtspunten.

Specifieke  kwaliteitssystemen van de projectverhuizer geven de opdrachtgever zekerheid over de kwaliteit van de uitvoering. Indien u meer informatie of een offerte opvraagt, dan gaat uw aanvraag naar de meest nabij gelegen projectverhuizer.

Bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing is een complex geheel. Er wordt ingezet op vele terreinen, bijvoorbeeld op het gebied van ruimtebeheer, werkplekservice, documentmanagement (archivering en digitalisering), ICT, vervoer, beveiliging, systeembouw, vloerbedekking, meubilair en schoonmaak. Met een deskundige en integrale dienstverlener wordt het een stuk overzichtelijker. Deze voert niet alleen de verhuizing uit, maar voert de centrale regie over alle facetten en fasen van het verhuisproces. 
De projectverhuizer verzorgt dit op een verantwoorde manier. Zij  staan borg voor een kwalitatief hoogwaardige voorbereiding en uitvoering bedrijfsverhuizing en houden het milieu nauwlettend in het oog. 

Verhuizen van machines en apparatuur

Onderdeel van een verhuisoperatie is het verhuizen van zware of gevoelige apparatuur of machines. Machines en apparatuur die onderdeel zijn van het productieproces en daarom weer snel operationeel moeten zijn. Elke fase van het proces, van het afkoppelen, plaatsen, uitlijnen, aankoppelen tot het inregelen, wordt opgenomen in het draaiboek van de verhuisoperatie. Het inpassen in het verhuisproces vergt een professionele verhuizer die weet wat de bedoeling is van een draaiboek en die zich daar ook aan houdt. Zij hebben deze ervaring en werken samen met specialisten op het gebied van het verplaatsen van zware machines en apparatuur. Zij weten als geen ander uw bedrijfsbelang op waarde te schatten. 

Verhuizen en werkplekbeheer

Er komt veel kijken bij een bedrijfsverhuizing en is een veelomvattend proces. Welke omvang heeft de verhuizing? Op welke manier wordt elke individuele werplek verhuisd? Zijn aanvullende diensten nodig? Hoe wordt omgegaan met het afvoeren van overtollig materiaal? ICT-diensten en bekabeling in het nieuwe pand uitbesteden of zelf doen? De Projectverhuizer heeft kennis van processen rondom de verhuizing en denkt met u mee. 

Verhuizen en het ontruimen gebouwen

Het ontruimen van gebouwen is een stuk nazorg. Nadat een pand lange tijd in gebruik is geweest, moet er het een en ander gebeuren om het gebouw in de oorspronkelijk staat terug te brengen, zodat het pand aan de verhuurder kan worden overgedragen of om het verkoopgereed te maken. Overtollige stellingen, koffiecorners, voorraden, inventarissen zoals meubels en plantenbakken etc. moeten worden verwijderd en eventueel worden afgevoerd.

De Erkende Verhuizer verzorgt dit op een verantwoorde manier. Hij geeft advies over de mogelijkheden van hergebruik van o.a. meubilair, recycling van andere te verwijderen goederen welke voor hergebruik geschikt zijn. Projectverhuizers zijn meestal ISO 14.001 gecertificeerd en houden het milieu nauwlettend in het oog.

Handyman-service bij uw bedrijfsverhuizing

Wanneer u extra handen nodig heeft tijdens de bedrijfsverhuizing, kunt u de handyman-service inschakelen. Zij werken snel en e cient. U kunt ze inzetten voor bijvoorbeeld het (de)monteren van stellingen, kasten of bureau’s, het afsluiten en later weer aansluiten van apparatuur, ophangen van whiteboards en schilderijen, het vervangen van lampen of het laten uitvoeren van allerlei kleine herstelwerkzaamheden.

Ook is het mogelijk om op reguliere basis de handyman-service te gebruiken, in geval van calamiteitenservice of om uw facilitaire dienst te ondersteunen. Overleg vooraf met uw verhuizer, over het competentie-niveau van de in te zetten handyman. Het Verhuiscollege van de branche-organisatie, de OEV, geeft opleidingen. U mag verwachten dat er een gediplomeerde Handyman ingezet wordt.