ICT services

De ICT is het hart van uw organisatie, als er één zaak is die perfect moet verlopen is het de verhuizing van de ICT omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan het cable management van de werkplekken nadat de configuraties zijn overgebracht en het verhuizen van uw kwetsbare serverpark, rekening houdend met de weersomstandigheden en gevoeligheid voor trillingen, het patchen en testen van de aangesloten configuraties. U kunt de verhuisperiode ook gebruiken voor het schoonmaken van de apparatuur of het (extern) updaten van systemen.
Projectverhuizers zijn specialisten op gebied van het handelen van grote aantallen werkplek configuraties in een kort tijdsbestek.

Serverpark verhuizen

Een serverpark verhuizen is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen op het gebied van ICT verhuizen. De servers zijn het hart van uw organisatie. De inzet van een Projectverhuizer neemt de zorg om een veilig en goed verzekerd transport uit handen.
De Projectverhuizer inventariseert alle risico’s, hoogte en draagkracht van liften, de toegangswegen ten aanzien stoten en trillen en zorgt zo nodig voor vloerplaten. Hij gebruikt extra verpakkingsmiddelen en zet speciale verhuiswagens in ter voorkoming van condensvorming.
Een strakke planning in de uitvoering geeft u de zekerheid dat uw systemen tijdig op de nieuwe locatie operationeel kunnen zijn.

Cable management

Cable management is het voorbereiden en wegwerken van werkplekbekabeling of werkplekinrichting (CPUhouders, monitorsteunen etc.). Rond de werkplek wordt soms een wirwar van kabels aangetroffen. Dit ziet er niet alleen ongeordend uit maar betekent ook dat de functionaliteit van de apparatuur in gevaar komt, met een verhoogd risico op storingen en brandgevaar. En wat te denken van de extra moeite (=tijd=kosten) bij de schoonmaakwerkzaamheden.

Hiervoor worden specialisten zoals Traject IT ingezet. Zij koppelen de computers met bijbehorende randapparatuur, faxen en telefoons af, waarna de verhuizer deze overbrengt naar de nieuwe locatie. Vervolgens leggen dezelfde specialisten op de nieuwe locatie de werkplekbekabeling aan, werken deze netjes weg en zorgen ervoor dat de apparatuur weer feilloos werkt. Vraag uw Erkende Projectverhuizer om deze activiteit te verzorgen.

Schoonmaak van pc

Het kantoor wordt ongetwijfeld goed schoongemaakt en de beeldschermen gereinigd. Maar ook het toetsenbord, de muis, de telefoon, printer en kopieerapparatuur? Deze apparaten zijn, mede door Het Nieuwe Werken waarbij meerdere mensen gebruik maken van dezelfde werkplek, een bron van bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat op een toetsenbord 400x zoveel bacteriën te vinden zijn als op een gemiddelde toiletzitting!

Storingen en onhygiënische situaties zijn het gevolg. Een schoonmaakbeurt of periodieke reiniging is geen overbodige luxe, een actie die door een gespecialiseerd bedrijf gedaan kan worden.
Heeft u de behoefte aan meer informatie?

Patchen en testen

Als na de verhuizing de computers op hun plaats staan, moeten de CPU-houders gemonteerd worden, waarna de pc’s worden aangesloten op de voedingen en data-aansluitingen. Dit kan de Projectverhuizer uitvoeren aan de hand van de zogeheten patchlijsten. De ICT afdeling van het betreffende bedrijf legt de lijst aan en tijdens de verhuisoperatie worden de computers en telefoon gelijk weer aangekoppeld. Ook patchen in de server kan aan de hand van een gedetailleerde lijst. Na het patchen van de computers en de serverkasten wordt er voor het account een login-test gedaan om te controleren of alles op de juiste manier werkt.
De ICT medewerkers van het verhuisbedrijf weten wat zij doen en werken op een veilige manier.

Het nieuwe werken

Het Nieuwe Werken betekent een veel efficiëntere manier van werken, waarbij medewerkers thuis werken en worden beoordeeld op hun prestaties en niet op hun aanwezigheid.

Het Nieuwe Werken stelt nieuwe eisen aan telefonieverbindingen. Afstand mag geen rol meer spelen. Thuiswerken moet zijn alsof je op kantoor bent, waarbij je elkaar kunt horen, zien en informatie kunt delen. Communicactievormen zoals telefonie, e-mail, zakelijke chat, telewerken, videoconferencing, samenwerken aan één document en beschikbaarheidsinformatie van collega’s etc. moeten één geheel vormen en overal beschikbaar zijn. • Veel leveranciers zoals KPN mobiel werken, Ziggo Zakelijk en New Release bieden deze service. Vergelijk prijzen van aanbieders