Kunstverhuizing

Het verhuizen van museumstukken of het verhuizen van gehele musea is een ingrijpend en risicovol project. Belangrijk om de juiste verhuizer daar bij in te schakelen, verhuisbedrijven met gediplomeerde, art-handlers. Zij kennen de risico’s van een dergelijke verhuizing en weten goed met de kunstvoorwerpen om te gaan. Ondersteund met de expertise van de museummedewerkers, verzorgt de Projectverhuizer de verhuizing van kunst of een heel museum.

Kunstvoorwerpen zijn er in allerlei soorten en maten, die elk weer onder specifieke condities verhuisd moeten worden. Het verhuizen van kunst naar het buitenland of het verhuizen van schilderijen van en naar de verschillende musea vraagt kennis van zaken. Met het opvragen van referenties vindt u een geschikte verhuizer met de gespecialiseerde medewerkers en ervaring met kunstverhuizingen.

Opslag van kunst

Of het nu gaat om opslag of beheer van relatief eenvoudige kunstvoorwerpen, het opslaan van een complete collectie of om het opslaan van collecties onder specifieke condities: een waarde inschatting vooraf bepaalt het benodigde niveau van de opslagfaciliteit. Randvoorwaarden zoals camerabeveiliging, toegangscontrole, klimaat-beheersing, brandalarmering, alarmopvolging etc. is de minimale standaard van de opslagfaciliteit van een Projectverhuizer. Online datasystemen maken het mogelijk om de kunst ‘buiten de deur’ op te slaan en toch toegankelijk te houden voor beheer op afstand en bezichtiging van de opgeslagen kunst.

Met de expertise van het museum en de kennis van zaken van de art-handlers van het verhuisbedrijf over de te gebruiken verpakkingsmaterialen, kunt u verzekerd zijn van een zorgvuldige opslagmethodiek.