Verhuisdozen

Hoeveel verhuisdozen er nodig zijn bij een gemiddelde verhuizing ligt aan het aantal kamers en aantal gezinsleden. Als je alleen woont in een 1 of 2 kamerwoning heb je gemiddeld 20 verhuisdozen nodig. Een klein gezin gebruikt al snel 40 tot 60 verhuisdozen.

Aandachtspunten

Let bij de aanschaf van verhuisdozen op de volgende zaken:

Autolock of Amerikaanse vouwbodem
Autolock verhuisdozen zet u met één beweging in elkaar. Door de constructie zijn deze verhuisdozen echter duurder in aanschaf dan vouwbodems.
Amerikaanse vouwdozen hebben een vouwbodem, die je dicht moet plakken met tape.

Kwaliteit van het karton
Er zijn verschillende kwaliteiten karton op de markt. Kraft kwaliteit is de sterkste kwaliteit karton, zodat een verhuisdoos veel minder snel scheurt en meer gewicht kan dragen. Deze kwaliteit herken je aan de kleur. Kraft kwaliteit heeft een echte bruine kleur.

Maak een verhuisdoos niet te zwaar
Een gemiddelde verhuisdoos is 7 à 10 kg zwaar. Doe niet teveel spullen in een verhuisdoos, anders zijn ze niet meer te tillen. Is een verhuisdoos wel zwaar, wees dan verstandig en tape de onderkant nog een keer goed dicht, zodat de bodem niet kan scheuren. En til de verhuisdoos niet aan de handgrepen omhoog, maar ondersteun deze aan de onderkant. Ook is het verstandig om zware spullen onderin een doos te doen of bij andere zware in een doos te bewaren.